Nieuws

Meer subsidie voor wolfwerende rasters in Drenthe

Provincie Drenthe stelt nog eens 400.000 euro beschikbaar voor wolfwerende rasters. De subsidie is bedoeld voor houders van hoefdieren in heel Drenthe.

Rasters zijn een effectieve manier om een wolf te weren van een perceel waar dieren worden geweid. De subsidie ‘Voorkomen schade door wolven’ is bedoeld als financiële ondersteuning voor hoefdierhouders die afrasteringen hebben geplaatst – of willen plaatsen – om hun dieren tegen de wolf te beschermen. De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 14 november 2025 en bedraagt maximaal 20.000 euro per dierhouder.

Het goed beschermen van vee tegen de wolf met wolfwerende rasters is, zo meldt de provincie, een belangrijk onderdeel van het provinciale beleid. Omdat het subsidieplafond inmiddels bijna bereikt is en omdat preventie belangrijk blijft, verhoogt de provincie het subsidieplafond.

 De subsidie voor wolfwerende rasters mag met terugwerkende kracht (vanaf 3 oktober 2022) aangevraagd worden.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Nieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?