Bedrijfsnieuws

ABZ Diervoeding en De Samenwerking hebben goed jaar gehad

ABZ Diervoeding, in 2022 geïntegreerd met De Samenwerking, heeft een goed jaar achter de rug. Ook werd vorig jaar Bosgoed Diervoeders uit Wilp-Achterhoek overgenomen. De drie bedrijven samen hebben 815.000 ton diervoeders verkocht in 2022.

De totale afzet inclusief productie voor derden, verkoop van grondstoffen en ruwvoeders kwam uit op 966.000 ton diervoeders. De groei was het sterkst in de afzet van pluimveevoeders (15 procent) en varkensvoeders (10 procent). De afzet van herkauwervoeders nam twee procent toe.

Bij het uitbreken van de oorlog in februari stegen zowel de grondstof-, kunstmest- als energieprijzen tot ongekende niveaus. De coöperatie kon vooral de eerste helft van het jaar profiteren van haar inkoopposities voor grondstoffen en energie. Dit resulteerde tot een recordomzet binnen de onderneming van 440 miljoen euro. Mede door de inkoopposities werd er een resultaat na belastingen van 5.9 miljoen euro gerealiseerd. Daarvan wordt 1.8 miljoen uitgekeerd aan de leden. Dit resulteert in een nabetaling van 3 euro per ton afgenomen mengvoeders in 2022. (ABZ)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?