Bedrijfsnieuws

ForFarmers zet 6,6 procent minder voeders af in 2022

Diervoederfabrikant ForFarmers heeft in 2022 9 miljoen ton diervoeders afgezet. Dat is 6,6 procent minder dan in 2021. De omzet steeg met 24,1 procent tot ruim 3,3 miljard euro.

Van de 9 miljoen ton aan diervoeders beslaat het volume mengvoer in 2022 6,3 miljoen ton. Dat is 7,8 procent lager. Volgens ForFarmers komt dat vooral door een daling in de varkenssector. Daarentegen is de afzet in de pluimveesector gegroeid, met name in Duitsland en Polen.

Theo Spierings, CEO van ForFarmers: “Ik ben recent toegetreden tot ForFarmers als CEO. Tijdens gesprekken en bijeenkomsten in de afgelopen twee maanden is de aanwezige kennis, ervaring, toewijding en passie van de medewerkers mij opgevallen. Gezien de veranderingen waar onze sector voor staat is dat een solide basis. Het ontbreekt immers op dit moment aan een heldere visie in de sector ten aanzien van hoe we op een goede en juiste manier de sector verder kunnen verduurzamen. Dat moet veranderen en daar wil ik met ForFarmers actief aan bijdragen. Opdat alle spelers in de keten weten waar ze aan toe zijn en daarnaar kunnen handelen. Ik heb er vertrouwen in dat we dit kunnen. We hebben een goed team en een heldere strategie met een duidelijke focus. Daarnaast hebben we recent de kernwaarden aangescherpt, voortbordurend op de al aanwezige ondernemingscultuur. Deze cultuur zal ons helpen bij de aanpassing van de organisatie die nodig is om de strategie goed te kunnen implementeren.”

ForFarmers is actief in Nederland, Duitsland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Het concern heeft ongeveer 2.500 medewerkers.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?