Bedrijfsnieuws

Afnemers AgruniekRijnvallei profiteren van positief eerste half jaar

Afnemers van diervoederfabrikant Agruniek Rijnvallei profiteren mee van een positief financieel resultaat in het eerste half jaar van 2022. Dat resulteert onder meer in extra korting op voer.

Daarnaast geeft de coöperatie korting op meststoffen en afgenomen gewasbeschermingsmiddelen. De afnemers van diervoeders ontvangen tot en met week 3 in 2023 een extra korting van 7,50 euro per ton op de eigen geproduceerde mengvoeders in bulk. Daarnaast geeft AgruniekRijnvallei een korting van 2,50 euro per 100 kilo op de nieuw af te sluiten voorkoop meststoffen, mits de afnemer eerder dit jaar ook meststoffen bij de coöperatie heeft afgenomen.

De afnemers van gewasbeschermingsmiddelen kunnen een prijsreductie van 2% tegemoet zien over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen in de periode van 2 januari 2022 tot en met 3 september 2022. De kortingen komen boven op de gebruikelijke kortingen.

AgruniekRijnvallei wist tot begin september een stijging van 9,6% in de mengvoeromzet te realiseren. In alle sectoren werden nieuwe klanten verwelkomd. Ook bij de divisie Plant is er sprake van een positieve klantenbalans. Er was een forse stijging in de verkoop van meststoffen. (AgriHolland / AgruniekRijnvallei)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?