Mens en mening

Noor Ney: “Ontwaterd zuiveringsslib nog te onzuiver voor landbouw”

“Ik denk dat we ontwaterd zuiveringsslib nooit meer zo in de landbouw zullen kunnen gebruiken. Daarvoor is het te onzuiver. Momenteel wordt gewerkt aan steeds meer nieuwe technieken om de goede, bruikbare grondstoffen uit het zuiveringsslib te halen, zodat we die kunnen hergebruiken.” Dat vertelt Noor Ney in de nieuwste uitgave van V-focus.

Ney is afdelingshoofd Waterketen bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Daarnaast is zij trekker van ‘Robuust plan slibeindverwerking’ dat als doel heeft om het systeem van slibverwerking te versterken en verduurzamen.

Met de nieuwe technieken zullen uiteindelijk ook op grote schaal de goede stoffen uit zuiveringsslib gehaald kunnen worden. “Dan kunnen er sommige zeker ook in de landbouw gebruikt worden, zoals fosfaat”, besluit Ney.

Lees De Opiniemaker in de nieuwste uitgave van vakblad V-focus.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Mens en mening
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?