FrieslandCampina: 772 deelnemers zonnepanelenprogramma

Het aantal melkveehouders dat de komende periode zonnepanelen krijgt via het FrieslandCampina Solar-programma is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het zuivelconcern.

Aanvankelijk zouden er 344 extra melkveebedrijven meedoen. Het zijn er uiteindelijk 462 geworden. Daarmee komt het totaal aantal deelnemers aan het FrieslandCampina Solar-programma uit op 772 melkveebedrijven. In totaal kunnen er nu 840.000 zonnepanelen worden geplaatst. Die panelen voorzien in de helft van de elektriciteitsbehoefte van de productielocaties en kantoren van FrieslandCampina in Nederland.

Het FrieslandCampina Solar-programma stimuleert melkveebedrijven om zonnepanelen op hun daken te installeren. De eerste daken zijn inmiddels door de leverancier GroenLeven opgeleverd. Zij willen eind 2018 vijftig daken gelegd hebben, en vervolgens het tempo verhogen naar 20 daken per week. Zo worden er wekelijks gemiddeld zo’n 22.000 zonnepanelen gelegd.

Delen via:
Meer over: Bedrijfsnieuws

Reacties zijn gesloten.