Bedrijfsnieuws

Nieuw distributiecentrum voor FrieslandCampina

Op 6 september is met het slaan van de eerste paal officieel een begin gemaakt met de bouwwerkzaamheden van het nieuwe distributiecentrum voor zuivelonderneming FrieslandCampina in Meppel.

Op het industrieterrein Meppel Noord II in Meppel verrijst de komende maanden een nieuw duurzaam distributiecentrum van 31.000 m². Het distributiecentrum wordt gebruikt voor opslag en overslag van zuivelproducten van FrieslandCampina bestemd voor de exportmarkten en gaat ruimte bieden aan 45.000 palletplaatsen. Het distributiecentrum biedt aan circa 35 medewerkers werkgelegenheid en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van voedselveiligheid en brandveiligheid.

FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel verzorgen, activiteiten die nu nog verspreid plaatsvinden over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam.

Eerste paal nieuwbouw magazijn Friesland Campina in Meppel. De handeling werd verricht door burgemeester Korteland van de gemeente Meppel, algemeen directeur Marcel van Berlo van District54 Vastgoed en corporate director Real Estate Gerard Menting van FrieslandCampina. Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?