Bedrijfsnieuws

Vion neemt Otto Nocker in Beieren over

Vion Food Group breidt in Beieren uit door de overname van vleeswarenspecialist Otto Nocker in Germaringen en zes vlees- en versmarkten. De bedrijven waren onderdeel van de failliet verklaarde groep LUTZ Fleischwaren.

De acquisitie van de vlees(waren)specialist Nocker in Germaringen ligt in lijn met de groeistrategie die Vion in 2016 heeft aangekondigd. “Voor Vion past deze overname in het streven naar goede marktposities met sterke regionale merken,” aldus CEO Francis Kint van Vion. De fijnproevers uit de Allgäu, zoals Nocker zichzelf noemt, passen uitstekend bij de strategie van Vion waarbij een verdieping van de waardeketen centraal staat. Bernd Stange, COO van de divisie Beef van Vion, benadrukt dat de focus ligt op de versterking van het merk “Nocker”. Hij garandeert klanten dat de zakelijke betrekkingen worden voortgezet met de hoge kwaliteitsstandaarden die ze gewend zijn. Met de acquisitie van de zeven locaties in Germaringen, Ingolstadt, Traunstein, Günzburg, Kulmbach, Blaichach en Hammelburg verstevigt Vion zijn leidende positie in Beieren. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van ca. 50 miljoen euro. Vion wil alle 163 werknemers overnemen.

De overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de schuldeisers en de mededingingsautoriteiten. Vion Vion Holding N.V. is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopkantoren in zestien landen wereldwijd. In 2016 realiseerde Vion een omzet van 4,7 miljard euro, met 11.500 medewerkers

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?