Minder omzet voor ForFarmers

ForFarmers heeft in 2016 6 procent minder omzet behaald dan een jaar eerder. Dat meldt het veevoerbedrijf op haar website. De omzet komt uit 2,11 miljard euro.

De daling in de omzet komt met name door lagere grondstofprijzen en negatieve effecten van de wisselkoersen, met name de waardedaling van het Britse Pond. Wel heeft het bedrijf meer voer geproduceerd. Met 9,3 ton steeg de productie met 2,5 procent.

Vooral de fluctuatie in de waarde van het Britse pond is van invloed op de resultaten van ForFarmers. Dat zal in 2017 niet anders zijn, zo voorspelt het bedrijf. Toch denkt ForFarmers dat de vraag zal groeien, met name door het iets aantrekken van de zuivelmarkt en de stijgende prijs voor varkensvlees.

Delen via:
Meer over: Bedrijfsnieuws

Reacties zijn gesloten.