9 procent minder omzet voor Agrifirm

De Agrifirm Group heeft in 2016 een omzet behaald van 2,17 miljard euro. Dat is negen procent minder dan een jaar eerder.

In Nederland wist Agrifirm in 2016 goed stand te houden in een jaar met uitdagende omstandigheden. In 2016 wist Agrifirm de operationele kosten verder te drukken door te sturen op proces- en efficiencyverbeteringen. Verder bouwde Agrifirm haar marktaandeel uit in Latijns-Amerika met de aankoop van de Uruguayaanse premix fabrikant Nutral en nam het de Poolse mengvoerfabrikant Paszmark over.

Agrifirm Feed zag in de varkenshouderij aan het begin van het jaar veel druk op debiteuren en invloed van zeer lage prijsaanbieders. Dit leidde tot klantverlies. Het marktaandeel in geiten werd verder uitgebreid. In de pluimveehouderij ging veel aandacht uit naar de omschakeling naar een meer door de consument gewaardeerd veehouderijsysteem. (Agrifirm / AgriHolland)

Delen via:
Meer over: Bedrijfsnieuws

Reacties zijn gesloten.