Column

Slechtweerberichten zien als kansen

Door: Paul Daniëls, secretaris Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs
paul-daniels-vab-vierkantJe hoort het overal. Donkere wolken pakken samen boven de Nederlandse agrosector en misschien is dat ook wel zo. Maar is het niet juist de boer, die weet dat regen net zo belangrijk is als zon?
De Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs verenigt bijna 400 specialisten, die maar één ding voor ogen hebben: de agrariër ondersteunen … juist nu! “Maar hoe?”, is vaak de vraag. Binnen accountancy, bankair, vastgoed, RO&M, fiscaal, juridisch advies organiseert men bijeenkomsten om samen het antwoord te vinden. De vab doet daar volop aan mee, maar we zetten breed in. Voor alle leden en die zijn behoorlijk divers. Mannen en vrouwen, van grote kantoren tot ZZP’ers, senioren en junioren. Naast kennisdelende Flashes (kort maar krachtig op actualiteit), Specials (kleine sectoren) en ‘gewone’ studiebijeenkomsten, brengen we ook vaardigheidstrainingen, een certificeringstraject (persoonlijke ontwikkeling) en een masterclass.
Helpen die de bedrijfsadviseurs? Uit de scores van dit jaar durven we dit wel te bevestigen. Een 7,8 gemiddeld als rapportcijfer in 2016. Hoe we dat doen? Eenvoudig: door te luisteren naar wat er speelt. Vanuit de werkgroepen, bestaande uit leden, komen actuele onderwerpen, ideeën en behoeftes rechtstreeks vanuit de praktijk. Middels elkaars netwerk zoeken we bronnen (lees: sprekers) om ze uit te werken en te presenteren op vabnet. Een goede bedrijfsadviseur zoekt kansen, omdat ze in basis maar één ding willen: vooruit! Voor hun klant, voor de sector en daarmee ook gewoon voor zichzelf. Dus als we nu eens al die slechtweerberichten gaan zien als kansen, hoeveel meer energie zullen we daarvan krijgen en hoeveel meer kunnen we daarmee dan bereiken? Ook als het niet direct het juiste plan brengt, leert het ons verhelderend denken en dan komt dat juiste plan vanzelf.
De vab denkt in kansen, als vanzelfsprekend vanuit haar leden naar haar leden!

Meer over:
Column
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?