Bedrijfsnieuws

De Heus produceert diervoeders in Myanmar

Diervoederfabrikant De Heus heeft de eerste vestiging in Myanmar in gebruik genomen. De fabriek in het Aziatische land is in een half jaar tijd uit gebouwd.
De Heus exporteerde al een paar jaar vanuit Vietnam naar Myanmar. In die tijd heeft het bedrijf al kennis opgedaan over de agrarische sector in het land. Op basis van de ervaringen die werden opgedaan werd besloten om ook in Myanmar diervoeders te gaan produceren.
De nieuwe fabriek heeft een capaciteit van 120.000 ton diervoeders per jaar, maar de capaciteit kan op termijn worden verdubbeld. Gevestigd in de nabijheid van Yangon, is de fabriek gunstig gelegen ten opzichte van de belangrijkste landbouwregio van het land. In de fabriek zullen vooral pluimveevoeders worden geproduceerd, maar ook rundvee- en varkensvoeders. (De Heus)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?