ABZ Diervoeding neemt Sikma Veevoeders over

ABZ Diervoeding heeft honderd procent van de aandelen van Sikma Veevoeders uit Stroobos overgenomen. Naast de synergievoordelen verandert er door de acquisitie niet veel, meldt de nieuwe organisatie. Zo zal Sikma Veevoeders in eerste instantie verdergaan onder zijn eigen naam.

Door de bundeling van krachten ontstaat een organisatie met ruim 600.000 ton diervoeders met een belangrijk marktaandeel in alle veehouderijsectoren.

De afgelopen jaren heeft ABZ Diervoeding de belangen in niet-kernactiviteiten afgebouwd. De vrijgekomen middelen worden nu geïnvesteerd in de kernactiviteit diervoeding.

Sikma Veevoeders was op zoek naar een partner die aan de verdere professionalisering van de organisatie invulling kan geven en continuïteit biedt voor haar personeel en haar huidige en toekomstige klanten. De keuze voor ABZ Diervoeding is een logische stap omdat hiermee de keuzevrijheid van de veehouders in Noord-Nederland gewaarborgd is, aldus de mengvoerfabrikant.

Sikma Veevoeders is gespecialiseerd in de productie van met name rundveevoeders. ABZ Diervoeding is gespecialiseerd in rundvee-, varkens- en pluimveevoeders en heeft fabrieken in Nijkerk, Eindhoven en Markelo en een proefvoeder- en specialiteitenfabriek in Leusden.

Delen via:
Meer over: Bedrijfsnieuws

Reacties zijn gesloten.