Adviseurs

FrieslandCampina gekozen tot Beste Werkgever 2013

Top20_LogoFrieslandCampina is de meest aantrekkelijke werkgever, op de voet gevolgd door Agrifirm en Wageningen UR. Dat vinden de overwegend hbo’ers en wo’ers die thans werkzaam zijn in de dierlijke sectoren. Vooral grote ondernemingen met internationale activiteiten spreken tot de verbeelding bij deze doelgroep. Dit blijkt uit het onderzoek naar de Beste Werkgevers dat recent is uitgevoerd door agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy in Wageningen in opdracht van adviseursvakblad V-focus.
Aan het onderzoek deden 600 werknemers in de dierlijke sectoren mee. De deelnemers werken met name bij voerbedrijven, dierenartsenpraktijken, accountantsorganisaties, banken, fokkerijorganisaties, overheid en onderzoek. Aan de deelnemers is gevraagd maximaal twee ondernemingen op te noemen waar zij graag zouden willen werken. Hierbij was het niet toegestaan voor de huidige werkgever te kiezen. Het betrof een open vraag zodat de deelnemers niet beïnvloed werden in hun keuze. FrieslandCampina werd het vaakst genoemd, gevolgd door Agrifirm en Wageningen UR.
Top 10 Beste Werkgevers in de dierlijke sectoren 2013

  1. FrieslandCampina
  2. Agrifirm
  3. Wageningen Universiteit en Research Centre
  4. De Heus Diervoeders
  5. ForFarmers Hendrix
  6. Fokkerijorganisatie CRV
  7. Provimi / Cargill
  8. AgruniekRijnvallei
  9. Nutreco
  10. Gezondheidsdienst voor Dieren

Werknemers in de dierlijke sectoren kiezen vooral voor een werkgever die een interessant pakket aan diensten en producten biedt. Ook bedrijven met een toonaangevende positie in de markt en bedrijven die maatschappelijk verantwoord bezig zijn scoren hoog in het onderzoek naar de Beste Werkgevers.
Deelnemers aan het onderzoek dongen mee naar een jaarabonnement op een vakblad van AgriMedia Wageningen naar keuze. De tien winnaars hebben de cadeaubon voor een gratis jaarabonnemet inmiddels ontvangen.
V-focus (oktober 2013) gaat uitgebreid in op het onderzoek naar de Beste Werkgevers. In het onderzoek zijn gegevens over 150 werkgevers verzameld. De twintig bedrijven/ondernemingen die het beste scoren bij de doelgroep zijn vermeld in de Top 20 van Beste Werkgevers.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?