NIEUWS


Afnemers AgruniekRijnvallei profiteren van positief eerste half jaar

19 sep 2022

Afnemers van diervoederfabrikant Agruniek Rijnvallei profiteren mee van een positief financieel resultaat in het eerste half jaar van 2022. Dat resulteert onder meer in extra korting op voer.


Hoog VEM en suikergehalte in zomerkuilen

19 sep 2022

De uitslagen van de zomerkuilen laten zien dat de positieve trend die in de voorjaarskuilen van dit jaar werd waargenomen, zich doorzet. Dat meldt Eurofins Agro. De VEM ligt met een gemiddelde van 908 ruim boven het langjarig gemiddelde van 887, mede dankzij de hogere verteerbaarheid van het gewas. Ook het hoge suikergehalte van 113 g/kg, tegen het langjarig gemiddelde van 86 g/kg, is in lijn met de voorjaarskuilen van dit jaar. In deze beoordeling zijn kuilen van de periode 15 juni t/m 31 juli 2022 meegenomen.


Royal A-Ware neemt Olympia over

17 aug 2022

De aandelen van het Belgische zuivelbedrijf Olympia zijn overgenomen door Royal A-Ware. Dat laat het bedrijf op haar website weten. Met de overname wordt Olympia onderdeel van de Royal A-ware groep.


Transitie naar fossielvrij goed voor gewasopbrengst

10 aug 2022

Onderzoekers aan de universiteit van Stanford onderzochten de invloed van de industriële uitstoot van NOx, vooral stikstofdioxiden, op de wereldwijde opbrengst van landbouwgewassen. Dat deze emissies de gewasopbrengsten negatief beïnvloeden is bekend, maar de omvang van deze invloed was nog niet onderzocht.


Eerste varkensvoer met dierlijk eiwit afgeleverd

5 aug 2022

AgruniekRijnvallei heeft de eerste vracht varkensvoeders met verwerkt dierlijk eiwit afgeleverd bij Maatschap Mijnheer-Post in Rouveen. Het betreft hier pluimvee-eiwitten van verwerkte bijproducten uit de vleessector. Deze bijproducten zijn afkomstig van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Het gebruiken van deze bijproducten draagt bij aan het sluiten van eiwit- en mineralenkringlopen.


‘Niks mis met broodje meelworm’

19 jul 2022

De eerste ‘industriële’ meelwormenboerderij van Nederland werd geopend. Bij industrieel moet je jezelf geen fabriekshal voorstellen, meer een pluimveestal, gewoon in het Achterhoekse buitengebied. Femke Wiersma van de BBB mocht het lintje doorknippen.


AgruniekRijnvallei verkoopt 8,6 procent meer mengvoer

12 jul 2022

Diervoederfabrikant AgruniekRijnvallei (AR) heeft in het eerste half jaar van 2022 8,6 procent meer mengvoer verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.


‘Onteigening is nu niet nodig’

11 jul 2022

Peter Drenth is namens het CDA gedeputeerde bij Provincie Gelderland en verantwoordelijk voor onder andere landbouw, natuur en landschap. Boeren in Gelderland, verenigd in het Gelders Landbouw Collectief, stuurden hem op 11 april een brandbrief over het stikstofbeleid.