NIEUWS


‘Voor kringloop en gezondheid’

28 nov 2023 | Premium

Afke Huitema studeerde communicatiemanagement, daarna industrieel ontwerp en volgde een biodynamische landbouwopleiding aan de Warmonderhof. Ze werkt als zelfstandig ondernemer. Ze ziet dat mensen vinden dat ze onafhankelijk zijn, maar als de supermarktschappen eens leeg zouden zijn, kunnen ze niet meer eten.


Verkiezingen en het verdienvermogen van de landbouw

22 nov 2023

Verkiezingen; een paar van de heetste hangijzers voor een komend kabinet zijn de aanpak van het stikstofvraagstuk, het natuurherstel en de woningbouw. En daarin speelt de landbouw een cruciale rol.


Melken voor Morgen: Waarom de ene koe mastitis krijgt en de andere niet

7 nov 2023 | Premium

Waarom krijgen enkele koeien met mastitis te maken terwijl de rest gezond blijft? Onderzoeker Sofie Piepers legt tijdens Melken voor Morgen uit hoe infectiedruk, ziekteverwekkers en immuniteit het ontstaan van een ontsteking na een infectie met een ziektekiem beïnvloeden.


Van der Tak LTO Nederland voorzitter

Van der Tak stop als voorzitter LTO Nederland

2 nov 2023

Sjaak van der Tak opteert niet voor een tweede benoemingsperiode als voorzitter van LTO Nederland. Bij de afronding van zijn huidige bestuurstermijn, op 31 december aanstaande, legt Van der Tak zijn werkzaamheden voor LTO neer. Dat meldt de organisatie.


Fusie ABZ De Samenwerking en De Valk Wekerom goedgekeurd

1 nov 2023

De Autoriteit Consument en Markt heeft de fusie tussen coöperatie ABZ De Samenwerking en Coöperatie De Valk Wekerom goedgekeurd. Volgens de instantie blijft er voldoende concurrentie over.


Melken voor Morgen: Johan Grolleman over uiergezondheid en melktechniek

31 okt 2023 | Premium

Melkwinningsadviseur Johan Grolleman bespreekt tijdens Melken voor Morgen enkele casussen en praktijkervaringen waarin de oplossing voor uiergezondheidsproblemen werd gevonden in de melktechniek, zowel op conventioneel als automatisch melkende bedrijven.


Melken voor Morgen 2023: Onzichtbare mastitis eerder herkennen

26 okt 2023 | Premium

Dierenarts Zyncke Lipkens gaat tijdens Melken voor Morgen in op het fenomeen celgetaldifferentiatie waarbij niet alleen het aantal leukocyten per milliliter gemonsterde melk wordt gemeten. Door verdere uitsplitsing verkrijg je meer en vooral eerder informatie over het verloop van uierontsteking.


Melken voor Morgen 2023: Mirjam Wiersma over het verbeteren van uiergezondheid

24 okt 2023 | Premium

Mirjam Wiersma, dierenarts DAP Beltrum en Cow Signals-trainer, vertelt tijdens Melken voor Morgen welke koesignalen van belang zijn voor de uiergezondheid op een bedrijf. Koeien geven in de stal namelijk duidelijk aan wat de risicofactoren zijn.