Bedrijfsnieuws

Denkavit neemt melkvervanger-activiteiten van Britse Volac over

De Nederlandse Denkavit Groep en het Britse Volac International Ltd. hebben overeenstemming bereikt over de overname van de melkvervanger-activiteiten van Volac door Denkavit. Dat laat Denkavit weten in een persbericht.

De bedrijven geven aan dat de overname gebaseerd is op de wens om samen te werken met een partner met vergelijkbare ambities en waarden. Erik Buys, CEO van Denkavit: “We zijn zeer verheugd om deze belangrijke stap aan te kondigen. De producten van Volac maken indruk op ons en we beschouwen ze als een waardevolle toevoeging op ons portfolio. Ze staan bekend om hun superieure kwaliteit en passen dus naadloos in onze groep. Deze overname ondersteunt onze wereldwijde leidende positie in de sector van kalvermelkvervangers en geeft ons een goede positie op de Britse en Ierse markt.”

Volac International Ltd.  nam in 2021 Micron Bio-Systems over en is haar portfolio aan het uitbreiden naar het gebied van Feed Additives. Daarom hebben zij ervoor gekozen om de activiteiten op het gebied van melkvervangers te verkopen aan Denkavit. “Het was voor ons enorm belangrijk om de business te verkopen aan een bedrijf met vergelijkbare ambitie en waarden. We hebben een goede relatie met Denkavit en kijken uit naar dit nieuwe hoofdstuk om te zien hoe zij de melkvervanger activiteiten naar een hoger niveau tillen,” zegt David Neville, CEO van Volac International Ltd.

Denkavit wordt met deze overname de enige eigenaar van de commerciële organisatie Volac Milk Replacer en van de Volac Socoor activiteiten in Italië. Denkavit en Volac International Ltd. zullen samenwerken, aangezien producten voor thuismarkten door Volac geproduceerd zullen blijven worden als onderdeel van de overeenkomst. 

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?