Bedrijfsnieuws

ForFarmers draagt Theo Spierings voor als CEO

De raad van commissarissen van ForFarmers draagt Theo Spierings voor om door de algemene vergadering van aandeelhouders te worden benoemd als lid van de raad van bestuur van ForFarmers voor een periode van 1 jaar. Spierings begint zijn werkzaamheden op 1 januari 2023 en gaat bij zijn benoeming de functie van Chief Executive Officer (‘CEO’)…

Theo Spierings (58) heeft veel ervaring in de agrarische sector. Hij begon met een studie levensmiddelentechnologie aan de HAS in Den Bosch en vulde deze aan met een MBA van Glasgow University. In 1986 startte hij zijn carrière bij Friesland Foods, waar hij later als CEO de fusie met Campina leidde. Van 2011 tot 2019 was Theo Spierings CEO van Fonterra, het zuivelconcern in Nieuw Zeeland. Sindsdien helpt hij bedrijven met transformatie en duurzaam ondernemen. Hiertoe heeft hij The Purpose Factory opgericht, een adviesbureau dat zich vooral richt op het duurzaam transformeren van ondernemingen in de agrarische sector. Spierings: “Ik heb me altijd zeer betrokken gevoeld bij de boeren en de agrarische sector en zeker op dit moment. De agrarische sector is innovatief, vooruitstrevend en speelt een belangrijke rol in de voedselketen. Niet alleen in Nederland en Europa, maar zeker ook mondiaal. Het is van groot belang deze keten te optimaliseren en verder te verduurzamen. Ik kijk er dan ook naar uit om deze opdracht aan te gaan en hier mede richting aan te geven.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?