Bedrijfsnieuws

De Heus neemt Feijen over

Feijen Diervoerders in Dalfsen is overgenomen door mengvoerfabrikant De Heus. Dat laat Feijen weten.

De onderhandelingen over de overname zijn vorige week afgerond. Feijen, gelegen aan de rand van de Overijsselse plaats Dalfsen, wordt al zes generaties geleid door de familie Feijen. Ton Feijen, een van de eigenaren, heeft aangegeven een stap terug te willen doen. Richard Feijen heeft niet de ambitie het bedrijf alleen voort te zetten.

Bestaande samenwerking

Door de al bestaande samenwerking van het varkensteam met Henk van Ginkel van Feijen-Geurts was het een logische stap om hem te betrekken bij een volgende stap. Omdat Geurts niet beschikt over een eigen productielocatie is via Van Ginkel het contact met De Heus tot stand gekomen. In het familiebedrijf De Heus, in samenwerking met Henk van Ginkel, heeft Feijen naar eigen zeggen de ideale partner gevonden om in gezamenlijkheid de  bedrijfsvoering voort te zetten.

De productiecapaciteit van Feijen ligt op 85.000 ton en wordt voor zo’n 35 procent gerealiseerd met rundveevoeders en voor 65 procent met varkensvoeders. De Heus ziet de extra productiecapaciteit die via de fabriek van Feijen wordt verkregen een welkome aanvulling. De negen fabrieken van De Heus zitten bijna aan het maximale van hun capaciteit. De productielocatie van Feijen maakt verdere groei mogelijk en biedt bovendien extra flexibiliteit in de productie.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?