Achtergrond | Algemeen

Grootste zeugenbedrijven ter wereld op een rij

China is aanvoerder van de lijst met grootste zeugenbedrijven ter wereld. In 2020 steeg het aantal zeugen in dit land met vijf miljoen ten opzichte van 2019. Dit schrijft de fokkerijorganisatie Genesus.

China heeft 50,5 biljoen euro geïnvesteerd in de zeugenindustrie om de sector weer opnieuw op te bouwen. Deze heeft flink geleden onder de uitbraak van Afrikaanse varkenspest. De cijfers uit de lijst zijn van eind 2020, vlak voor de uitbraak van de tweede golf.

Weinig veranderingen in rest van de wereld

De rest van de wereld toont weinig veranderingen als het gaat om dieraantallen op zeugenbedrijven. Dit is een reflectie van de financiële toestand van de sector als gevolg van de corona pandemie. Genesus maakte onderstaande lijst van 40 megaproducenten, die samen 16,5 miljoen zeugen beheren.

 

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?