Bedrijfsnieuws

De Heus neemt meerderheidsbelang in D-Mix

Diervoederbedrijf De Heus heeft een overeenkomst getekend met Fedir Shopsky voor het nemen van een meerderheidsbelang in D-Mix in Oekraïne.

De overeenkomst betekent een strategische stap voor De Heus op de Oekraïense markt. Samen met D-Mix vormt De Heus een joint-venture onder de naam Koudijs Ukraine. De dagelijkse leiding van Koudijs Ukraine zal in handen zijn van de heer Fedir Shopsky.

Het familiebedrijf D-Mix, gerund door Fedir Shopsky, is gelegen in Zolochiv in het westen van Oekraïne en heeft een sterke regionale positie. D-Mix produceert concentraten, specialiteitvoeders en compleet voer, voor hoofdzakelijk pluimvee en varkens. Hierin heeft  D-Mix een productiecapaciteit van circa 80.000 ton en daarnaast crushed D-Mix jaarlijks  50.000 ton zonnebloemzaad en sojabonen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?