Bedrijfsnieuws

Wim Bens nieuwe voorzitter ZLTO

Op 1 februari start Wim Bens (58) bij ZLTO om op 1 april Hans Huijbers op te volgen als nieuwe voorzitter van het bestuur van ZLTO en NCB. Op dit moment is hij directievoorzitter bij Rabobank Tilburg.

Wim Bens

Wim Bens gaat, samen met de andere bestuursleden, directeur Kathleen Goense en medewerkers van ZLTO verder werken aan de visie Boeren hebben een Oplossing. Het bestuur ziet er onder leiding van Bens op toe dat ZLTO de komende jaren maximaal betekenisvol is op het erf van haar leden.

Hans Huijbers: “Het bestuur heeft met de keuze voor Wim Bens bewust een keuze gemaakt voor een ander profiel. ZLTO heeft in haar geschiedenis vaker een niet-boer als bestuurder gehad en ook dat zijn fases waar we met plezier op terug kijken. Het bestuur heeft alle vertrouwen in hem, vanwege zijn gedreven persoonlijkheid en zijn passie voor onze sector en ik deel dat vertrouwen.”

Bens woont in Heesch. Hij studeerde SPD/HEAO-BE en haalde later zijn MBA-diploma op Nijenrode. In 1992 kreeg hij zijn eerste directiefunctie en is sinds 2012 directievoorzitter bij Rabobank Tilburg. Daarnaast is hij landelijk actief in diverse besturen en commissariaten zoals het Textielmuseum en het Regionaal Archief in Tilburg. In het verleden was hij commissaris bij woningcorporaties en was hij betrokken bij het toenmalige kenniscentrum.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?