Bedrijfsnieuws

MS Schippers investeert in nieuwe onderzoeksfaciliteiten

In september heeft MS Schippers een pluimvee- en een melkveebedrijf aangekocht. Beide bedrijven dienen als onderzoeksfaciliteit en praktisch opleidingscentrum voor de pluimvee- en rundveesector. Het doel is om een totaalconcept voor goede hygiëne en verzorging (HyCare) toe te passen en daarnaast nieuwe, innovatieve producten te ontwikkelen.

Deze miljoeneninvestering volgt twee maanden nadat MS Schippers samen met Rabobank en Van Loon Group een HyCare-investeringsfonds voor varkenshouders heeft opgericht.  Mart Smolders, projectleider HyCare binnen MS Schippers is verheugd: “We zijn overtuigd van onze HyCare-methode, welke zich richt op een optimale hygiëne om zo de diergezondheid, voedselveiligheid en het dierenwelzijn structureel te verbeteren. In Bladel hebben we al een onderzoekslocatie voor biggen en vleesvarkens. Daar voeren we ook intensief onderzoek uit om testresultaten te verkrijgen en onze HyCare-methode verder te optimaliseren. Met de aankoop van een pluimvee- en melkveebedrijf zijn we in staat om ook onderzoeken voor die sectoren uit te voeren.”

Het onlangs aangekochte pluimveebedrijf.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?