Column

Vab investeert in jeugd

Door: Paul Daniëls, secretaris Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs

Paul-Daniels-VAB-vierkantEen nieuw jaar, nieuwe kansen. De basis is vaak al gelegd in het jaar of de jaren ervoor en het is bij de vab niet anders. Met de lancering van een verfriste website, steekt de vab nu tijd in nieuwe communicatiestrategische doelen, waaronder het vergroten van de bekendheid onder de toekomstige bedrijfsadviseurs binnen de agrarische sector. Het is tenslotte de jeugd die de toekomst heeft!

Op donderdag 12 januari was de vab aanwezig op de studentennetwerkdag van de HAS in Den Bosch. Een in het oog springende stand trok veel oprecht geïnteresseerde studenten en niet alleen zij die bedrijfskunde of business-studies volgen; het varieerde van dierlijk, plantaardig tot aan biowetenschappen. Annemieke Tromp (Alfa accountants en adviseurs en lid van de werkgroep communicatie) en Paul Daniëls (projectmanager/secretaris van de vab) stonden de nieuwsgierige studenten te woord en maakten hen er ook van bewust hoe belangrijk een netwerk is voor hen. Je kunt de traditionele weg bewandelen van het sollicitatieproces, maar tegenwoordig werkt het bouwen van een netwerk minstens zo goed. Hiermee ben je al bekend bij je potentiële toekomstige werkgever of kun je putten uit gedeelde kennis en ervaring van de mensen die je in dat netwerk vindt, wanneer je het moedige besluit neemt om direct zelfstandig aan de slag te gaan.

Er werd instemmend geluisterd en een groot aantal studenten gaf zich zonder meer op voor de nieuwsbrief om eens tegen studententarief te gaan deelnemen aan een van de activiteiten van de vab.

Over de auteur: Henk Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding Diergezondheidszorg aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de...
Meer over:
Column
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?