Bedrijfsnieuws

Eerste steen nieuwbouw Dairy Campus

Bouw_DairyCampusOp 13 maart is op Dairy Campus (Leeuwarden) de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van een modern nationaal innovatiecentrum voor de melkveehouderij met internationale uitstraling.

Met de bouw en exploitatie van het complex is een investering van circa 40 miljoen gemoeid over een periode van 10 jaar. Daarvoor worden twee programma’s uitgevoerd (innovatie en educatie), en diverse stallen, een ontvangstcentrum en praktijkleervoorzieningen gebouwd. De financiering wordt ondersteund door Samenwerkingsverband Noord Nederland, gemeente Leeuwarden en provincie Friesland, er is een bijdrage van het ministerie van Economische Zaken voor praktijkleervoorzieningen en ook de partners dragen bij.

Op Dairy Campus in Leeuwarden zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe innovatiecentrum van de zuivelsector in volle gang, de contouren zijn zichtbaar en het eerste beton is gestort. Alle spelers in de melk- en zuivelketen kunnen straks op deze ontmoetingsplek terecht voor onderzoek, onderwijs en om innovatieve ideeën met elkaar te delen. Kees de Koning, manager van Dairy Campus: “Hiermee zijn we uniek in de wereld. We bouwen hier aan het Silicon Valley voor de Nederlandse melkveehouderij en we willen vooroplopen met innovaties. Tegelijkertijd willen we dat die nieuwe technieken snel ingang kunnen vinden in de melkveehouderij.”

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?