Bedrijfsnieuws

ForFarmers neemt ruwvoedertak van Britse Countrywide over

Veevoerconcern ForFarmers wil de voer- en ruwvoedertak van Countrywide Farmers overnemen. Countrywide is een leverancier van producten en diensten in het Verenigd Koninkrijk. De overname prijs is gebaseerd op een ondernemingswaarde van 19,3 miljoen euro, gecorrigeerd voor liquiditeiten en bankschulden. ForFarmers is al hoofdproducent van mengvoeders voor Countrywide.

ForFarmers neemt de activiteiten op het gebied van mengvoeders, mixen, co-producten, enkelvoudige grondstoffen (met uitzondering van graan) en de ruwvoedertak (meststof, gras- en maïszaad en inkuiladditieven) van Countrywide over. De transactie omvat ook een langetermijn overeenkomst voor de levering van voer- en ruwvoerproducten die Countrywide in haar winkels verkoopt. De overname vertegenwoordigt een omzet van 158 miljoen euro en een afzet van ongeveer 400.000 ton. Circa 60 werknemers van Countrywide gaan over naar ForFarmers UK.

De transactie moet nog goedgekeurd worden door de Britse mededingingsautoriteiten.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?