Algemeen

Agrifirm Beste Werkgever 2014 volgens studenten

001_VF04_social_mediaAgrifirm is de meest aantrekkelijke werkgever volgens studenten van vier agrarische hogescholen, Wageningen Universiteit en Universiteit Utrecht. Dat blijkt uit het onderzoek naar de Beste Werkgevers volgens studenten dat recent is uitgevoerd door vakblad V-focus. Op de tweede plaats staat ForFarmers Hendrix en FrieslandCampina is geëindigd als derde.

Aan het onderzoek deden 200 studenten mee van Van Hall Larenstein, HAS Hogeschool, CAH Dronten, Stoas Wageningen, Wageningen Universiteit en Universiteit Utrecht. Aan de deelnemers is gevraagd maximaal twee ondernemingen te noemen waar zij graag zouden willen gaan werken na afstuderen. Het betrof een open vraag zodat de deelnemers niet beïnvloed werden in hun keuze. Agrifirm werd het vaakst genoemd, gevolgd door ForFarmers Hendrix en FrieslandCampina.

V-focus Top 20 Beste Werkgevers volgens studenten 2014

1. Agrifirm
2. ForFarmers Hendrix
3. FrieslandCampina
4. Gezondheidsdienst voor Dieren
5. Wageningen UR
6. Rabobank
7. De Heus
8. Arvalis
9. ABZ Diervoeding
10. CRV
11. Ministerie van Economische Zaken
11. ZLTO
13. Accon avm
13. Flynth
15. Hendrix Genetics
15. DLV
15. Agruniek Rijnvallei
15. Bergs Advies
15. Helicon
20. Lely

Studenten willen graag werken bij een bedrijf dat een plezierige sfeer uitademt en hen carrièremogelijkheden biedt, blijkt uit het V-focus-onderzoek. De studenten willen het liefst aan het werk in de vee-/diervoedingsbranche (54 procent). Ook een groot deel wil op het gebied van ‘diergezondheid en veterinair’ aan de slag (34 procent).

In 2013 voerde V-focus in samenwerking met Geelen Consultancy een vergelijkbaar onderzoek uit onder werknemers. Toen eindigde FrieslandCampina op de eerste plaats, werd Agrifirm tweede en eindigde Wageningen UR op plek drie.

Vakblad V-focus (oktober 2014) gaat uitgebreid in op het onderzoek naar de Beste Werkgevers volgens studenten. De twintig bedrijven/organisaties die het beste scoren bij de studenten, staan vermeld in de Top 20 van Beste Werkgevers volgens studenten.

Over de auteur: Henk Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding Diergezondheidszorg aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?