Bedrijfsnieuws

Brits Wheyfeed in handen van ForFarmers

Wheyfeed, het Britse bedrijf dat jaarlijks meer dan 200.000 ton vloeibare bijproducten verkoopt en distribueert, is overgenomen door ForFarmers. Dat meldt laatstgenoemde op haar website.
De prijs die ForFamers betaalt is gebaseerd op een ondernemingswaarde van € 5,0 miljoen. De overname zal in 2014 bijdragen aan ForFarmers’ winst per aandeel. Wheyfeed Ltd wordt onderdeel van ForFarmers UK.
Iain Gardner, COO ForFarmers UK: “Vloeibare bijproducten van de levensmiddelen- en biobrandstofindustrie vormen voor veel veehouders een belangrijk onderdeel van het veevoerrantsoen. De diervoedersector biedt de levensmiddelenindustrie op deze manier een duurzame markt voor deze producten. De overname van Wheyfeed Ltd is een belangrijke toevoeging aan ons huidige portfolio bijproducten, enkelvoudige voeders en mineralen. Hierdoor kunnen we een breder productenpakket aanbieden aan rundvee-, varkens- en pluimveehouders.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?