Bedrijfsnieuws

Daan Somers weg als manager VIC Sterksel

Daan Somers is vlak voor het Paasweekeinde met onmiddellijke ingang gestopt als manager van het Innovatiecentrum Sterksel. Hij vertrekt zonder rancune en oriënteert zich op nieuwe mogelijkheden binnen en buiten Wageningen UR. De complexiteit en de stapeling van verantwoordelijkheden en taken zijn de belangrijkste reden om op te stappen, zo meldt Boerderij Vandaag. Han Swinkels, lector Duurzame veehouderijketens aan HAS Den Bosch heeft zijn functie op interim basis overgenomen.

“Je hebt het over het onderzoek, mensen aansturen, zorgen voor een goede kennisuitwisseling. Je moet contacten onderhouden met provinciale overheden, belangenbehartigers, het bedrijfsleven. Er verandert veel. We hebben te maken met het Topsectorenbeleid en de opheffing van het productschap. De provincies worden meer het uitvoerend orgaan van de landelijke politiek. De complexiteit neemt toe. Ik ben tot de conclusie gekomen in goed overleg met mijn leidinggevende Annie de Veer (directeur Animal Sciences) dat het voor mij ophoudt. Ik ga nu op zoek naar een andere functie”, legt Somers in Boerderij Vandaag uit.

In zijn schriftelijke verklaring geeft Somers aan dat hij zich door alle ontwikkelingen “onvoldoende kon focussen op acquisitie van commerciële activiteiten in combinatie met management, dat is waar mijn kracht en uitdaging ligt”. Somers zegt verder met onmiddellijke ingang te zijn gestopt omdat hij een duidelijk keuze wil. “Op het moment dat je voor je zelf tot zo’n besluit komt moet je ook meteen de keus helemaal maken.” Somers was twee jaar manager van VIC Sterksel. Hij was de man achter het ‘Partnership innovators van de varkenshouderij en varkensvleesketen’ waar inmiddels meer dan 60 bedrijven deel van uitmaken.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?