Bedrijfsnieuws

ForFarmers 31,1 miljoen winst in 2013

ForFarmers heeft het boekjaar 2013 afgesloten met een omzet van ruim 2,6 miljard euro, een toename van 29,5 procent in vergelijking tot 2012. De omzettoename komt voor 26,5 procent door acquisitie-effecten. Dat meldt ForFarmers.

De brutowinst bedroeg 387,5 miljoen euro en werd gedrukt door wisselkoerseffecten en een hogere volatiliteit in grondstoffenprijzen. Het bedrijfsresultaat lag met 43,4 miljoen euro 14,9 procent lager dan in 2012. Het resultaat na belastingen kwam 16,4 procent lager uit en bedroeg 31,1 miljoen. De verlaging van het resultaat is met name een gevolg van een extra toevoeging van de voorziening debiteuren. De integratie van Hendrix en BOCM PAULS is vrijwel afgerond.

In vergelijking met 2012

Vergeleken met de pro forma 2012 cijfers was er sprake van een omzetstijging van 2,4 procent. Vooral de omzet in Groot-Brittannië steeg sterk: 15,3 procent. In Duitsland en België daalde de omzet licht. De omzet in biologisch mengvoer is nog beperkt.

Het volume mengvoer nam in 2013 toe met 30,7 procent naar 6,4 miljoen ton. Daarbij was er sprake van een sterke autonome stijging van mengvoervolumes in Groot-Brittannië en in mindere mate België, terwijl de mengvoervolumes in Nederland en Duitsland daalden. De stijging ten opzichte van de pro forma 2012 afzet is 2,2 procent.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?