Bedrijfsnieuws

Chinese zuivelgigant naar Wageningen

Zuivelgigant Yili Group uit China heeft dinsdag 25 februari haar onderzoeks- en ontwikkelings- (R&D) centrum geopend op Wageningen Campus.

Gelijktijdig met de opening van het R&D centrum tekenden Yili en Wageningen UR een overeenkomst voor samenwerking op het gebied van de melkveehouderij, zuivelproductie en voedselveiligheid. Concrete voorstellen voor samenwerking zijn in ontwikkeling.

Minder dan een jaar geleden maakte de Yili Group kenbaar meer wereldwijd te willen opereren. In september 2013 besloot Yili haar Europese onderzoeksfaciliteit in de Food Valley regio te vestigen. Concreet viel het oog daarbij op Wageningen Campus. De sterke positie van Nederland op het gebied van food & agri en de positie van Food Valley en Wageningen UR daarin, heeft bij die keuze een belangrijke rol gespeeld.
De Yili Group staat nummer 12 op de ranglijst van de wereldwijde zuivelmarkt. FrieslandCampina, vijfde op die lijst, opende vorig jaar haar R&D-centrum op Wageningen Campus.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?