Bedrijfsnieuws

ForFarmers stopt productie in Helmond

Diervoederfabrikant ForFarmers meldt dat het in het vierde kwartaal van dit jaar de voerproductie van de locatie in Helmond verplaatst naar de locaties in Almelo, Deventer en het Duitse Rees.

In de productielocatie Helmond worden vooral rundvee- en paardenvoeders geproduceerd. De productie van paardenvoeders (PAVO) wordt aan het begin van het vierde kwartaal 2019 overgenomen door de productielocatie Almelo. De productie van rundveevoeders zal worden verplaatst naar Deventer en Rees (Duitsland). Daarnaast wordt een deel van de productie als loonproductie ondergebracht bij een derde partij. Op dit moment wordt de capaciteit van de fabriek in Almelo vergroot om de paardenvoederproductie te kunnen overnemen. Ook de capaciteit van de productielocatie Rees is uitgebreid en er is geïnvesteerd in een nieuwe bulkverlading met contrasets om daarmee de fabriek flexibeler inzetbaar te maken.

De beslissing om de productie in Helmond te stoppen ligt in lijn met de eerder dit jaar aangekondigde efficiencyplannen om door onder meer de rationalisatie van de supply chain €10 miljoen kosten te besparen (2021 in vergelijk met 2018). Daar waar mogelijk, wordt de productie samengebracht in bestaande fabrieken. Voor de betrokken medewerkers (31) die op dit moment in Helmond werkzaam zijn, betekent dit dat de werkzaamheden op deze locatie verdwijnen. ForFarmers onderzoekt de mogelijkheden om de medewerkers werk op een andere locatie aan te bieden.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?