Bedrijfsnieuws

Geesje Rotgers Ridder In de Orde van Oranje Nassau

Lintje Geesje Rotgers

Vanwege haar verdiensten in de landbouwjournalistiek is Geesje Rotgers, onder meer bekend van vakblad V-focus, de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en Stichting Agri Facts, geridderd In de Orde van Oranje Nassau.

Rotgers ontving het lintje van de Burgemeester van Zeist, Koos Janssen. “Uw serie over het ammoniakkartel veroorzaakt nog steeds veel ophef op verschillende niveaus; van Tweede Kamer en onderzoeksinstellingen tot en met de Nationale Ombudsman. Zonder u te veel te laten meeslepen in overtuigingen en emoties van anderen of uzelf checkt u consequent feiten en daardoor weet u verrassende zaken boven tafel te krijgen. U heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van de landbouwjournalistiek, vanuit inspirerende en verbindende kwaliteiten bent u van bijzondere maatschappelijke betekenis. Met genoegen deel ik u mee dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau”, sprak Janssen bij de benoeming.

“Het was een enorme verrassing, of meer een complete overval”, vertelt Rotgers de ochtend na de feestelijke dag. In Kasteel Kerckebosch in Zeist, de woonplaats van Rotgers, waren vrienden, familie en collega’s bijeen om Rotgers in het zonnetje te zetten.

Lintje Geesje Rotgers

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?