Bedrijfsnieuws

Agrifirm verkoopt Duits mengvoerbedrijf in Losten

Agrifirm Group en Bröring Unternehmensgruppe hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de mengvoederfabriek in Losten, Mecklenburg-Vorpommern. De fabriek in Losten telt 12 medewerkers die na de overname bij Bröring werkzaam zullen zijn. De lokale werkgelegenheid blijft hiermee gehandhaafd.

Agrifirm heeft zich geheroriënteerd op haar diervoederstrategie in Duitsland en speelt hiermee in op de veranderende marktomstandigheden en de hierbij toegenomen complexiteit. De fabriek in Losten produceert vleespluimveevoeders, die voornamelijk worden geleverd aan klanten in Oost-Duitsland. Na afronding van de verkoop zal Bröring de productie en het klantenbestand overnemen. De huidige lopende contracten met klanten van de fabriek in Losten worden door Agrifirm nageleefd en opgevolgd.

Met de heroriëntatie op de Duitse mengvoederstrategie bedient Agrifirm de markten in de Nederlands-Duitse grensregio’s vanuit de Nederlandse fabrieken in Meppel, Zwolle en Drachten. In West-Duitsland blijft Agrifirm zich gericht inzetten op de verdere uitbreiding van haar marktaandeel in de vleespluimveesector. Met de overname van de fabriek in Losten vergroot Bröring haar productiecapaciteit van vleespluimveevoeders in Oost-Duitsland. Bröring is van plan Losten te gebruiken als aanvulling op de geplande nieuwe mengvoederfabriek in Wittenberge. Met deze twee fabrieken zal Bröring de klanten in Oost-Duitsland optimaal kunnen bedienen.

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?