Bedrijfsnieuws

Korver directeur MBA in Food & Finance Nyenrode

Siem KorverSiem Korver is op Nyenrode Business Universiteit begonnen als directeur van de Modular Executive MBA in Food & Finance. Korver is daarnaast onder andere bijzonder hoogleraar Food, Farming en Agribusiness aan de Universiteit van Tilburg.

Korver (1953) heeft een lange carrière in de food en agro sector en is geschoold aan de Wageningen Universiteit en Insead in Lausanne. Naast zijn universitaire aanstelling  heeft hij verschillende managementfuncties gehad in de agro-food sector. In deze sector heeft hij op dit moment een aantal bestuurlijke verantwoordelijkheden zoals onder meer toezichthouder bij Wageningen UR. Siem Korver zal zijn functie bij Nyenrode één dag per week vervullen.

Vraag naar ketenbrede benaderingen

Siem Korver: “In 2013 is de exportwaarde van de agro-food sector met 5 procent gestegen naar een recordhoogte van 79 miljard euro. De vraag naar voedsel neemt met het oog op de groeiende wereldbevolking alleen maar toe en daarmee ook het belang van een duurzame voedseleconomie. De omgeving verandert heel snel en vraagt ketenbrede benaderingen en nieuwe wijze van financieringen. Daarom is kennis, verdieping en reflectie binnen het complex van strategievorming, financiering, ICT processen, innovatie en management cruciaal voor ondernemers en dienstverleners in zowel de agro-food als de financiële sector. De MBA Food & Finance biedt deelnemers de mogelijkheid om zich op deze thema’s verder te verdiepen en vaardigheden eigen te maken ‘in de voorhoede’ van de agro-food sector met haar dienstverleners zoals de financiële instellingen.”

Henk Kievit, Program Director Modular Executive MBA programma’s aan Nyenrode: “Siem Korver past uitstekend bij Nyenrode door zijn achtergrond als wetenschapper én praktijkdeskundige uit het bedrijfsleven. De wereldwijde toppositie van Nederland in agro-food is mede te danken aan een goede interactie met de sector Finance voor financiering van innovaties en export. De ontmoeting van Food & Finance in ons MBA programma zorgt voor een gezond spanningsveld dat toekomstige bestuurders, ondernemers en managers verder laat kijken dan hun eigen speelveld. Met zijn kennis en expertise is het voor de Nyenrode community en de deelnemers aan het programma een verrijking dat Siem zich als directeur aan de MBA track Food & Finance verbindt.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?