Achtergrond | Algemeen

Sjaak van der Tak nieuwe voorzitter LTO Nederland

Van der Tak LTO Nederland voorzitter

De ledenraad van LTO Nederland heeft op 10 november Sjaak van der Tak tot nieuwe voorzitter benoemd. Van der Tak is voor een periode van drie jaar benoemd en start op 1 januari 2021.

Van der Tak LTO Nederland voorzitter
Foto: LTO.nl

De nieuwe LTO-voorzitter is op dit moment voorzitter van Glastuinbouw Nederland en dus geen onbekende binnen LTO Nederland. De afgelopen drie jaar heeft hij onder meer bijgedragen aan de onderhandelingen rondom het Klimaatakkoord en het Uitvoeringsprogramma Gewasbescherming.

Van der Tak ziet diverse uitdagingen voor de sector: “Het ondernemerschap in onze sector is fantastisch. Maar het is geen makkelijke tijd voor onze boeren en tuinders. De marges zijn dun, de regeldruk is hoog en het politiek-maatschappelijke debat steeds feller. Op verschillende beleidsdossiers, van stikstof tot gewasbescherming, is de onzekerheid groot. En daarmee de onzekerheid over de toekomst, over onze ruimte om te ondernemen. Voor het bedrijf, voor de volgende generatie. Dat maakt het des te belangrijker om samen te werken. Aan financieel gezonde bedrijven, aan verantwoord ondernemerschap, aan maatschappelijk draagvlak. Ik verheug me er op daar met onze leden het gesprek over aan te gaan!”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?