Vlees en zuivel onterecht bekritiseerd

Uit V-focus nummer 4 - augustus 2019 - Geesje Rotgers - Onder de loep

Vlees en zuivel zijn schadelijk voor de volksgezondheid vanwege de onverzadigde vetten. Daarbij vormt de productie ervan een onevenredige aanslag op het milieu. Deze beweringen worden vooral gepropageerd door NGO’s. De wetenschap laat weinig heel van deze beschuldigingen, zo bleek tijdens het symposium ‘The role of ruminants in sustainable diets’ van de Belgian Association of Meat Science and Technology (BAMCT).

Overal in de wereld verschijnen wetenschappelijke artikelen en berichten over de risico’s van het eten van vlees voor de volksgezondheid. Met name de vetten zouden hartproblemen veroorzaken en daarmee de levensverwachting temperen. Andrew Mente, associate professor volksgezondheid en epidemiologie aan de McMaster Universiteit in Hamilton (Canada), bestudeerde hoe het werkelijk gesteld is met het eten van dierlijke vetten in relatie tot de volksgezondheid. Hij komt tot de conclusie dat een gevarieerd dieet, inclusief vis en vlees, de beste gezondhei...

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis V-focus-account ❯❯
Inloggen met uw V-focus-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Delen via: