‘Een goede slager keurt zijn eigen vlees’

Uit V-focus nummer 3 - juni 2012 - Frank de Vries - Mens Mening

Vleesgigant Vion Food Group heeft een duidelijke visie als het gaat om de kwaliteitsbeheersing bij het produceren van vlees. Toonaangevend is de zogenaamde ketenkeuring van het bedrijf op slachterijen, in 2006 ingevoerd. Op het hoofdkantoor van Vion in Eindhoven geven Marc van der Lee, directeur communicatie, en Bert Urlings, directeur kwaliteit, hun visie op kwaliteit.

Vion hanteert een HACCP-kwaliteitsstandaard, ontwikkeld door Vion zelf. “Het ISO 9000- systeem heeft model gestaan voor onze eigen HACCP. Die kwaliteitsstandaard hanteren we voor alle 170 productielocaties van Vion, legt Urlings uit. Daarnaast werken we, afhankelijk van de markt, het land of de klant, aanvullend met lokale kwaliteitssystemen als de Engelse BRC, de Nederlandse IKB of het Duitse QS en IFS.

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis V-focus-account ❯❯
Inloggen met uw V-focus-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Delen via: