Een duurzame varkenshouderij is overal anders – Buitenland vult duurzaamheid anders in

Uit V-focus nummer 3 - juni 2014 - Elzo Kannekens - Onderzoek

Voedsel maakt een belangrijk deel uit van het culturele erfgoed. Veel van de gebruiken, bereidingswijzen en waardering van de dagelijkse maaltijd zijn ingegeven vanuit traditie en cultuur. De culturele verschillen in beleving van varkensvlees zijn niet alleen terug te zien bij de consument, ook in de productieketen zijn deze verschillen duidelijk zichtbaar. Dit bleek tijdens het vierde Expert Forum on Sustainable Pork Production dat dit jaar plaatsvond in Amsterdam.

De internationale varkensvleesketen wordt geconfronteerd met een aantal mondiale uitdagingen, waarbij de groeiende wereldbevolking, de druk op het milieu en sociale acceptatie van de productie van varkensvlees de belangrijkste thema’s zijn.

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis V-focus-account ❯❯
Inloggen met uw V-focus-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Delen via: