Eerste varkensvoer met dierlijk eiwit afgeleverd

AgruniekRijnvallei heeft de eerste vracht varkensvoeders met verwerkt dierlijk eiwit afgeleverd bij Maatschap Mijnheer-Post in Rouveen. Het betreft hier pluimvee-eiwitten van verwerkte bijproducten uit de vleessector. Deze bijproducten zijn afkomstig van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Het gebruiken van deze bijproducten draagt bij aan het sluiten van eiwit- en mineralenkringlopen.

Het gebruik van eiwitrijke grondstof maakt het diervoeder en daarmee de varkensproductie meer circulair en vermindert de afhankelijkheid van overzeese eiwitbronnen zoals soja. Commercieel directeur Johan Schuttert: “AgruniekRijnvallei heeft alles op alles gezet om verwerkt dierlijk eiwit te kunnen gaan gebruiken. We zijn blij dat deze inspanning ertoe geleid heeft dat we na pluimvee nu ook in varkensvoeders kunnen starten met het toepassen van verwerkt dierlijk eiwit. Enerzijds zorgt het voor een verbetering van de resultaten en anderzijds draagt het bij aan het sluiten van kringlopen.”

Om te voldoen aan de concepteisen van alle ketens heeft AR een assortiment met dierlijk materiaal en een assortiment zonder dierlijk materiaal. Beide assortimenten worden strikt gescheiden van elkaar geproduceerd. De varkenshouder moet van te voren toestemming geven om gebruik te maken van het assortiment met dierlijk materiaal.

Er worden strenge eisen gesteld aan het gebruik van verwerkt dierlijk eiwit. Dierlijke eiwitten afkomstig van pluimvee mogen alleen in varkensvoer gebruikt worden en dierlijke eiwitten van varkens alleen in pluimveevoer.

Delen via:
Meer over: Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.