Toetsrapport ‘landbouwheffing waterschappen’ nu online


Den Haag, 6 maart. Vandaag hebben Geesje Rotgers, onderzoeksjournalist bij V-focus en Jaap Hanekamp, associate professor aan URC Middelburg de resultaten bekend gemaakt van hun onderzoek De boer betaalt, maar voor welke ‘vervuiling’? De presentatie vond plaats in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Het onderzoek werd gefinancierd door Stichting Mesdag Zuivelfonds.

Aansluitend op de presentatie werd het onderzoeksrapport door vertegenwoordigers van de landbouwsector – Geert Dubben (NAV) en Harm Wiegersma (NMV) – aangeboden aan leden van de Tweede Kamer en de Unie van Waterschappen. Namens de landbouwsector waren ook LTO, DDB en Netwerk Grondig vertegenwoordigd.

Onderzoeksrapport

In december ontvouwde de Commissie Aanpassing Belastingstelsel van de Unie van waterschap haar plannen voor aanpassing van het belastingstelsel. De invoering van een extra vervuilingsheffing van rond 5.000 euro voor landbouwbedrijven maakt onderdeel uit van dit plan. Rotgers en Hanekamp hebben de onderbouwing van het nieuwe belastingplan getoetst en stuitten op een aantal tekortkomingen.

Het onderzoeksrapport De boer betaalt, maar voor welke ‘vervuiling’? is hieronder te downloaden.

Log in met uw V-focus-account en download hier het rapport De boer betaalt, maar voor welke ‘vervuiling’?
Verder lezen?
Inloggen met uw V-focus-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Reacties zijn gesloten.