Bedrijfsnieuws

Meer afzet voor ABZ Diervoeding

ABZ Diervoeding heeft in 2016 meer  afgezet. Het financieel resultaat was na belasting 3,6 miljoen euro. Van het resultaat wordt 2 miljoen uitgekeerd aan leden en afnemers. Dat betekent een nabetaling van 4 euro per ton afgenomen mengvoeders. De rest wordt toegevoegd aan de algemene reserves.

Pluimvee

De totale afzet mengvoeders van ABZ Diervoeding steeg met 1 procent tot 580.000 ton. De pluimveevoerafzet daalde licht tot 212.000 ton. De trend van het voeren van kernvoeders + losse grondstoffen zette in 2016 onverminderd door. Een deel van de afzet volledige pluimveevoeders werd ingewisseld voor kernvoeders en enkelvoudige grondstoffen. Dit resulteerde in een stijging van de afzet van enkelvoudige grondstoffen van maar liefst 25 procent.

Rundvee en varkens

De rundveevoerafzet steeg met 14 procent tot 215.000 ton. In alle regio’s zagen wij een positieve klantenbalans. Zowel de afzet van melkveevoeders als schapen- en geitenvoeders nam toe. De varkensvoerafzet steeg met ruim 2 procent tot 145.000 ton.

De totale gerealiseerde afzet diervoeders (mengvoeders + grondstoffen) bedroeg in 2016 ruim 682.000 ton ten opzichte van 667.000 ton in 2015.

Investeringsplan

Voor 2017 staat een uitbreiding van de machinetoren in Stroobos, inclusief premixblok op het programma. Ook wordt er in Stroobos gestart met een volledige herautomatisering van de fabriek. In Eindhoven wordt de inname en op- en overslag van grondstoffen gemoderniseerd en in capaciteit uitgebreid.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Bedrijfsnieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

V-focus Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven?