Marc Calon nieuwe voorzitter LTO Nederland

Marc-CalonMarc Calon (57) is per januari 2017 de nieuwe voorzitter van LTO Nederland.  Daarmee volgt hij Albert Jan Maat op. Calon is nu nog voorzitter van vereniging van woningcorporaties Aedes. Albert Jan Maat stopt al in oktober. Tussendoor neemt vicevoorzitter Leon Faassen het voorzitterschap waar.

Calon begon zijn carrière als docent aan de landbouwschool in Groningen. In 1990 werd hij voorzitter van de Groninger Maatschappij van Landbouw. Vanaf 1993 tot 1995 was hij vice-voorzitter van de Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie (NLTO), nu bekend als LTO Noord. Van 1995 tot 1995 was hij voorzitter marktsectorcommissie ‘Agrobusiness’ van het Integraal Structuurplan Noorden des lands.

In het Groningse Zuurdijk heeft Calon een eigen akkerbouwbedrijf. Op in totaal 58 hectare teelt de nieuwe LTO-voorzitter onder andere suikerbieten en tarwe.  (Foto: Aedes)

Delen via:
Meer over: Bedrijfsnieuws

Reacties zijn gesloten.