NIEUWS


Stikstofruimte inzichtelijk via Open data

11 mrt 2024

De stikstofdepositieruimte die in het stikstofregistratiesysteem (SSRS) en de overige stikstofbanken is opgenomen is vanaf vandaag inzichtelijk via open data. Dat meldt Bij12.


‘Voer of voedsel, dat is de sleutel’

5 mrt 2024 | Premium

De belangrijkste functie van een voedselsysteem is het leveren van veilig en genoeg voedsel voor mensen. WUR-onderzoeker Heleen van Kernebeek wijst de weg naar een voedselsysteem dat voorziet in genoeg voedsel zonder de planetaire grenzen te overschrijden.


‘Veel werk voor veel handen’

4 mrt 2024

WUR-onderzoekster Heleen van Kernebeek legt in de nieuwste uitgave van V-focus nog eens uit dat de bodem het ‘centrum’ van ons voedselsysteem is. Het landbouwhuisdier is een tussenstation. Wat erin gaat komt immers van de bodem en wat eruit komt, zou weer naar de bodem terug moeten.


Alfa en ABAB mogen fuseren

29 feb 2024

Alfa Top-Holding en ABAB Groep mogen fuseren. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 26 februari 2024 besloten. Er blijft volgens de Autoriteit na de fusie voldoende concurrentie over.


‘Ambitie Jetten om in 2030 45 procent mest te vergisten tot groen gas is een uitdaging’

23 feb 2024

Minister Jetten gaat ervan uit dat in 2030 45 procent van de mest in Nederland vergist wordt tot groen gas. Dit schrijft hij in zijn Kamerbrief ‘Aanpassingen bijmengverplichting groen gas’ van 9 februari.


De Heus introduceert nieuwe leverondersteunende brok

19 feb 2024

Voerproducent De Heus heeft het nieuwe product Fitbrok geïntroduceerd, een brok met pensbestendige choline, gericht op het bevorderen van de levergezondheid. De brok kan gericht ingezet worden voor het afkalven en voortzettend tijdens de opstartfase.


Extra aminozuren voor varkens

14 feb 2024

Varkens die minder eiwitten gevoerd krijgen, kunnen meer beschadigend gedrag gaan vertonen. Uit WUR-onderzoek blijkt dat de toevoeging van essentiële aminozuren aan het voer het probleem volledig kunnen ondervangen.


‘Foutje, bedankt’

13 feb 2024

De ambtenaren van het ministerie van minister Adema hebben een miscalculatie gemaakt. Dat werd in het radiojournaal behandeld. Dat legde uit dat de minister de steun voor verduurzaming door boeren niet volledig kon uitbetalen. Het gaat natuurlijk om de premies voor deelnemen aan ecoregelingen, of, zoals het radiojournaal het noemde: verduurzaming.